Laddar

Det ska tåla både ögats och handens slitage

Vi vill ha en levande landsbygd, blanda gammalt och nytt, starta litet, växa långsamt, erbjuda jobb, bevara hantverkskunskap, ha vår egen produktion, fokusera på det hållbara, göra det enkla, leva livet.

Svårare än så är inte vår filosofi. Vi vill visa att det går att ha en produktion i Sverige där vi får möjlighet att ha kontroll över vilket avtryck vi gör med vår produktion, att våra medarbetare får skäligt betalt och att vi håller allra högsta kvalitet för en lång livslängd på våra produkter. Med de konsumtionsmönster vi i västvärlden vant oss vid är det lätt att glömma allt arbete och alla människor som ligger bakom produktionen av varje textil.

Vi har också vant oss vid ett för lågt pris. En linnehandduk kan inte kosta hur lite som helst om det är det finaste långfibriga linet som råvara och om vävaren och sömmerskan har fått skäligt betalt. För oss är hållbarhet just detta, att producera hållbara linnetextilier i tidlös design som du inte tröttnar på och som håller för daglig användning.