Laddar

Klädtyger


Vi har flera olika kvaliteter på linnetyg som lämpar sig för klädsömnad. Innan man syr kläder av linnetyg behöver tyget tvättas för att krympa innan mönsterbitarna klipps ut. Hos oss kan du köpa ditt linnetyg otvättad eller tvättat och manglat samt i flera olika färger så välj den artikel som passar sig.

Vårt Skjortlinne är tunnt och följsamt och passar ypperligt till klädsömnad såsom skjortor, klänningar, tunna byxor m.m. Vikt på tvättat tyg är ca 160 g/m2 och bredden på det tvättade tyget är ca 150 cm.

Vår Tuskaft är en härlig lite mellantjock linnekvalitet som passar fint att sy byxor, lite tjockare skjorta eller "overshirts" av. Vikt på tvättat tyg är ca 260 g/m2 och bredden på tvättat tyg är ca 150 cm.

Vårt Rödvenstyg är ett vackert fiskbensmönstrat linnetyg i samma tjocklek som Tuskaft och som passar fint att sy byxor, lite tjockare skjorta eller "overshirts" av. Vikt på tvättat tyg är ca 260 g/m2 och bredden på tvättat tyg är ca 150 cm.
 
Vår Sandkorn är en grov kvalitet i panamaväv som ger ett väldigt härligt och tungt fall när tyget är tvättat. Detta tyg är fint att sy byxa, jacka eller "overshirt" av.
Visar 1-9 av 9 artiklar

Produkter