Laddar

Inget spill!

All produktion kräver resurser. Därför är det viktigt för oss att producera ansvarsfullt och att allt material kommer till användning. Vi väver utifrån order vilket gör att vi inte får stora lager med produkter som blir osäljbara utan allt vi producerar säljer vi.

De produkter som av någon anledning inte blir godkända som förstasortering säljs i vår fabriksbutik som andrasortering. Dessa produkter har ofta små skönhetsfel såsom en varptråd som gått av, en lite ojämn stadkant, färgbyte så att produkter är flerfärgad istället för enfärgad etc. Dessa fel påverkar ofta inte funktionen och därför säljer vi dem med glädje till kunderna som besöker oss i fabriken till ett reducerat pris.

I änden på vissa vävmaskiner blir det en ”snilja” (en fransig remsa av restgarn). Dessa samlar vi upp och säljer till kunder som använder dem till vävning, stickning, virkning m.m.

Små restbitar som kan bli över när vi syr kläder eller klipper upp i olika mått läggs i små påsar och säljs som ”fyndpåsar” i vår fabriksbutik till ett riktigt fyndpris.

Det material som av någon anledning inte ens platsar i fyndpåsarna ger vi till förskolor och skolor i vår närhet och är ett uppskattat inslag för pyssel.

Inget spill helt enkelt!