Laddar

Växbo Lin - Made to last

Svensk produktion med fokus på hög kvalitet är grunden i vår affärsidé.
Vi driver vår fabrik och har vår egen tillverkning i Sverige för att vi vill kunna påverka! 
Påverka hur vi ska jobba med hållbarhet och för oss handlar hållbarhet om flera saker: 

Produktens hållbarhet

Vi tillverkar bruksföremål med hög kvalitet och tidlöst formspråk som håller länge. Det ska ju tåla både handen och ögats slitage. Vi har även valt råvara med omsorg. Alla våra produkter är i 100% lin, ett naturmaterial som går att kompostera. 

Produktionens hållbarhet

Vi har en tillverkning vi är stolta över både sett till människa, material och miljö. Att ha produktionen i Sverige gör att vi är säkra på att arbetsmiljökrav uppfylls, rättmätiga löner betalas och miljökrav efterföljs.

Social hållbarhet

Vi bevarar kunskap och förvaltar ett kulturarv så att vi kan fortsätta ha inhemsk produktion och inte bli beroende av andra länder för att kunna producera saker. Om vi tappar kunskapen själva, hur ska vi då kunna ställa krav på kvalitet och produktionssätt. Genom att ha vår tillverkning kvar i Hälsingland bidrar vi till att hålla den svenska landsbygden levande. Utan jobb på landet blir det ingen levande landsbygd! Vi varpar, väver, synar och syr alla våra linneprodukter i vår fabrik i Hälsingland. Vi hoppas att du vill vara med och göra ett val för framtiden - få men bättre ting! Vårt bidrag är bruksföremål i hellinne!